Çanakkale İl Koordinatörlüğü

15. KEZ DÜZENLENEN BİGA TARIM FUARI’NDA YERİMİZİ ALDIK


Bu yıl 15. kez düzenlenen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 01 - 03 Ekim tarihleri arasında Biga Fuar Alanında gerçekleştirildi. Sektördeki üretici, tedarikçi, sanayici ve STK’ları bir araya getiren fuara katılım ve ilgi büyüktü.

Çanakkale’nin ve bölgenin en önemli tarım ve hayvancılık ilçesi olan Biga’da yapılan fuar açılışına Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de katıldı. Bakan Pakdemirli, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin tarım alanı bakımından dünyada 31'inci sırada olmasına rağmen tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada ise ilk on içinde yer aldığını ifade etti ve Çanakkale'de tarıma son 19 yılda 13,8 milyar lira destek ve yatırım yaptıklarını, kırsal kalkınma destekleri kapsamında ise 200 milyon lira hibe ödendiğini belirtti.

Açılışa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu kurum ve özel kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu fuarda da yerimizi aldık. Standımızı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu ve beraberindeki heyet de ziyaret etti.

TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak, Finansman Genel Koordinatörü Mecit Ender Kaya ve TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, TKDK desteği alan işletmeler ve fuar alanındaki diğer standları gezdi.

15. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarının açılışı sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, tarım sektörü temsilcileri ve üreticileri ile bir süre görüşerek temsilcilerin sorularını cevapladı. Toplantıya, TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak, Finansman Genel Koordinatörü Mecit Ender Kaya ve TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender de katıldı.

Fuar süresi boyunca, fuara katılım sağlayan potansiyel başvuru sahipleri, odalar, birlikler ve diğer STK’lar ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Yapılan görüşmelerde ziyaretçilere TKDK uzmanları tarafından destek verdiğimiz sektörlerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.