Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TKDK GENEL KOORDİNASYON TOPLANTISI MERSİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Koordinasyon toplantısı 15-16 Ağustos 2021 tarihlerinde Kurum Başkanı Sayın Dr. Muhammed Adak, Merkez Teşkilatı Yöneticileri ve 42 İl Koordinatörünün katılımlarıyla Mersin’de gerçekleştirildi.

Program, TKDK’dan hibe desteği almış iki işletmenin ziyaret edilmesiyle başladı. Mersin Ticaret Odası ve Ziraat Odası Başkanlarınında katıldığı ziyaretlerde yatırımcılar, TKDK desteklerinin yatırım kararı almalarında etkili olduğunu ve IPARD programı kapsamındaki hibelerden dolayı memnuniyet ve şükran duygularını ifade ettiler.

Kurum Başkanı Dr. Muhammed Adak’ın başkanlığında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. TKDK’nın mevcut durumunun analizinin yapıldığı toplantıda önümüzdeki sürecin planlarına yönelik İl Koordinatörleriyle ödeme hedeflerine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. İçinde bulunduğumuz yılın ödeme hedefleri ve IPARD III programına dair konuların değerlendirildiği toplantıda Akdeniz Bölgesi'ndeki TKDK destek kapsamında yer alan illerdeki örnek yatırımcılarla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen görüşmelerde, yatırımcıların projelerin yatırım süreçlerine ve sonraki döneme ilişkin deneyimlerinden istifade edildi.

İl Koordinatörlerinin görüş ve taleplerinin alınmasıyla sona eren toplantının ardından Mersin İl Koordinatörlüğünü ziyaret eden Başkan Adak, Kurum personeline çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve IPARD Programının yeni döneminde de bu başarının yakalanması için tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına hız verilmesini istedi.