Çanakkale İl Koordinatörlüğü

Ezine Gıda OSB Ziyareti


Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatör Vekili Mahmut Uçar, 14 Ocak Perşembe günü Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Ezine Gıda OSB) Müdürü Alper Altınok’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, TKDK İl Koordinatör Vekili Mahmut Uçar, TKDK tarafından ilana çıkılan 10. Başvuru Çağrı Döneminde destek verilecek sektörler olan “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)” ve “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)” hakkında Ezine Gıda OSB Müdürü Alper Altınok’a bilgi verdi. Görüşmede, TKDK desteklerinden Ezine Gıda OSB’de kurulacak işletmelerin yararlanabilmesi için birlikte yapılabilecek çalışmalar üzerinde duruldu.

Görüşmede ayrıca; 10. Çağrı İlanı kapsamında hayvancılık işletmelerinin yanı sıra, süt ve süt ürünleri işleme, kırmızı et kesimhane ve parçalama, su ürünleri işleme ve meyve sebzelere yönelik soğuk hava depolarının % 40-50 oranında destekleneceğini ve yatırımlarda KDV ve gelir vergisi gibi vergi muafiyetleri bulunduğuna işaret eden Uçar, TKDK’nın destek verdiği konularda Ezine Gıda OSB’de faaliyet gösterecek yatırımcılarla yakından temas halinde olunacağını ve yatırım yapmayı planlayan yatırımcıların TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü ile iletişime geçerek ayrıntılı bilgi alabileceğini belirtti.