Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN MİLLİ MÜCADELE'NİN 100. YILINDA 100 PROJEYE 100 MİLYON LİRA DESTEK


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kahramanmaraş'ta Milli Mücadele'nin 100. yılında, 100 milyon lira yatırım tutarı olan 100 projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda TKDK’dan hibe almaya hak kazanan yatırımcılara Kahramanmaraş'ta temsili çek töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın Anadolu'ya örnek bir il olduğunu ve çiftçilerinin çalışkanlığıyla ön plana çıktığını söyledi. TKDK’nın, Anadolu'nun dört bir tarafında her türlü üretime katkı sağladığını ve insan hayatına dokunduğunu ifade eden Özkan, bu programlar vasıtasıyla dünyanın talep ettiği tarımsal mal hizmeti üretmeye kavuşmuş olunacağını belirtti.

TKDK Başkan Vekili Dr. Muhammed Adak ise tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve bu sektörlerin desteklenmesi için çok ciddi adımlar attıklarını dile getirdi.

IPARD Programı’yla çok büyük yatırımların gerçekleştiğini ve programın 42 ilde başarıyla sürdürüldüğünü aktaran Adak, “Şimdiye kadar 1 milyar avro dağıttık. Bu aşamada da 1 milyar avroya yakın hibenin dağıtımını tamamlayacağız. 2023 yılına kadar bu hibeleri tamamlayacağız. IPARD 3 programıyla ilgili de görüşmelerimiz başladı.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hibe almaya hak kazanan girişimcilere temsili çek takdim edildi.Programa, milletvekilleri, belediye başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile akademisyenler ve yatırımcılar katıldı.

Program sonrası TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, TKDK tarafından desteklenmiş bir hayvancılık işletmesi ile bir dondurma üretim tesisinde incelemelerde bulundular.