Çanakkale İl Koordinatörlüğü

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI




Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlüğümüzün nişanesi olan al bayrağımızın dalgalanması ve devletimizin bekası uğruna Atatürkˋün 19 Mayıs 1919ˋda Samsunˋa çıkarak Milli Mücadele’yi başlatıp, 29 EKİM 1923 tarihinde ‟ Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz.

Milletimiz, tüm dünya milletlerinin hayret dolu bakışları altında yedi düvele karşı gerçekleştirdiği mucizevi zaferi ‟Ya istiklal ya ölüm.” parolasıyla elde etmiştir. Tüm bunların manevi yükümlülüğü hepimizin omuzlarındadır.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur.

Ülkemizin içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamını bozmak isteyenler asla unutmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi bugün de iç ve dış mihraklara karşı gereken cevabı her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir. Vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor; aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı‘nı yürekten kutluyorum.

Mehmetçiğimize Selam Olsun.

Hakan KALENDER
TKDK Başkan V.