Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ’DEN “TKDK’NIN KADIN DESTEKLERİ” AÇIKLAMASI


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) IPARD Programı kapsamındaki desteklemelerine ilişkin, “Toplam ödenen hibenin yüzde 18’i yani 730 milyon lirası, toplam proje sayısının yüzde 16’sı yani 2 bin 372 adedi kadın yatırımcılarımıza ait.” dedi.

Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğünde “üreten kadın büyüyen Anadolu” temasıyla düzenlenen Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, kadınların her alanda olduğu gibi tarımdaki yerinin de oldukça önemli olduğunu söyledi.

Kadınların "tarladan sofraya, çiftlikten çatala" kadar, tarımsal üretimin her aşamasında çok önemli işlevler yüklendiğini belirten Pakdemirli, şöyle konuştu.

“Yani toprak ananın bereketi, analarımızın eliyle katmerlenmekte, bereketine bereket katmaktadır. Kadınlara bu kapsamda, girişimcilik ve istihdam konusunda pozitif ayrımcılık yapılıyor. IPARD hibelerinde de kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın yatırımcılara proje seçiminde puanlama aşamasında ilave puan vererek projelerinin ön sıralara çıkmasını sağlıyoruz. Hayvancılık yatırımları için ek 10 puan, İşleme ve pazarlama yatırımları için ek 5 puan, Çiftlik faaliyetleri yatırımlarında ek 15 puan veriyoruz. Toplam ödenen hibenin yüzde 18’i yani 730 milyon lirası, toplam proje sayısının yüzde 16’sı yani 2 bin 372 adedi kadın yatırımcılarımıza ait.”

Pakdemirli, IPARD Programı kapsamındaki her 2 projeden birinin kadın ve gençlere ait olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından, Pakdemirli ve diğer yetkililer tarafından çeşitli kategorilerde dereceye giren kadın çiftçilere ödülleri takdim edildi.

Bakan Pakdemirli’nin eşi Ahu Pakdemirli, TKDK’nın da aralarında bulunduğu kurumların fuaye alanındaki stantlarını ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve yöresel ürünleri inceledi.











Cimer