Çanakkale İl Koordinatörlüğü

13. KEZ DÜZENLENEN BİGA TARIM FUARI’NDA YERİMİZİ ALDIK


Bu yıl 13. kez düzenlenen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 04 - 06 Ekim tarihleri arasında Biga Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleştirildi. Sektördeki üretici, tedarikçi, sanayici ve STK’ları bir araya getiren fuara katılım ve ilgi büyüktü.
 
Çanakkale’nin ve bölgenin en önemli tarım ve hayvancılık ilçesi olan Biga’da yapılan fuar açılışına, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Başbakanı Mustafa Ruznic, Bosna Hersek kanton bakan ve belediye başkanlarından oluşan heyet, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu kurum ve özel kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. 
 
TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu fuarda da yerimizi aldık. Fuar süresi boyunca, fuara katılım sağlayan potansiyel başvuru sahipleri, odalar, birlikler ve diğer STK’lar ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Yapılan görüşmelerde ziyaretçilere TKDK uzmanları tarafından destek verdiğimiz sektörlerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.