Çanakkale İl Koordinatörlüğü

ARNAVUTLUK TARIM VE KIRSAL KALKINMA AJANSIYLA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Arnavutluk’un Tarım ve Kırsal Kalkınma Ajansı (AZHBR) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TKDK Başkan Vekili Hakan Kalender, TKDK Dursun Çolak Konferans Salonu’nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Kurum olarak bu zamana kadar IPARD Programı’nın uygulanması aşamasında edinilen deneyimleri Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Ajansı ile paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

AZHBR Genel Müdürü Frida Krifca ise IPARD Programı’nı uygulanmasında henüz yeni olduklarını ve Türkiye’nin programı uygulamada gösterdiği başarıyı bildiklerini dile getirdi. TKDK’nın programın uygulanmasında bu zamana kadar izlediği etkili yolları birlikte değerlendirmek ve Türkiye’nin kazanmış olduğu tecrübelerden faydalanmak istediklerini vurgulayan Krifca, protokolle birlikte sağlanacak iş birliğinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Kalender ve Krifca, konuşmaların ardından protokole imza atarak, kardeş ülkeler Türkiye ve Arnavutluk’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törene, TKDK ve AZHBR yetkilileri katıldı.