Çanakkale İl Koordinatörlüğü

CUMHURBAŞKANIMIZ HASAT BAYRAMI PROGRAMINA KATILDI


Bu yıl 69 uncusu düzenlenen Hasat Bayramı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri, Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin iştirakleriyle Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer alan Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde 26 Temmuz Cuma Günü (Bugün) gerçekleştirildi.

400 Milyon liralık çağrı şuanda devam ediyor...

Hasat duasıyla başlayan programda biçerdöverler yılın ilk hasadını gerçekleştirdi. Milli ve yerli elektrikli traktörün ilk defa sergilendiği hasat bayramında konuşan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan “Yerel ürünlerden tıbbi aromatik bitkilere kadar bir çok alanda gençlere imkanlar sunduk. Sadece son 3 yılda genç çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan hibe tutarı 1.5 milyar liradır. 2019 senesinde IPARD kapsamında 310 milyon avro yani 2 milyar lira hibe bütçeli kırsal kalkınma proje başvuru çağrısına çıktık.60 milyon avro yani 400 milyon liralık çağrı şuanda devam ediyor. 2023 yılına kadar desteklediğimiz proje sayısını 20 bine, toplam hibe miktarını 8 milyar liranın üzerine ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Tarımda emeğin meyvelerini topluyoruz...

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yürütülen, ülke tarımı adına büyük önem taşıyan, Türkiye'de ilklere imza atılan milli ve yerli projelerin tanıtımı da gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 bin dolayında çiftçi ve vatandaşın katıldığı 69. Hasat Bayramı'nda söz alan Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli “Bugün burada bu sezonun hasadını bereketini kutlamak hasat coşkusunu sizlere paylaşarak çoğaltmak için buluştuk. Toprağın emekle, emeğin bereketle buluştuğu bu günde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tarım ve hayvancılığa verdiği önemden ve teşriflerinden dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Tarımda alın terinin, toprağa verilen önemin atılan tohumun edilen duanın ve 1 yıllık emeğin meyvelerini topladığımız hasat bayramı elbetteki geçimini tarımdan sağlayanlar için bayram niteliğindedir.”dedi.

Çiftçilerin ve üreticilerin geniş katılımıyla gerçekleşen hasat bayramı etkinliklerinde Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kuruluşların açtığı stantlarda katılımcılara çeşitli konularda bilgi verildi.TKDK’nında bir tanıtım standı açarak katılım sağladığı organizasyonda IPARD Programı 6. Çağrı İlanı hakkında Kurum uzmanları tarafından üreticilere detaylı bilgi verildi ve merak edilen konulardaki sorular yanıtlandı.

Program kapsamında tarım ve hayvancılığa büyük hizmetler vermiş önemli isimler ile tarımda çığır açacak projelerin sahiplerine de "vefa plaketi" verildi.