Çanakkale İl Koordinatörlüğü

ÇAN’DA 6. ÇAĞRI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ


TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından, Çan Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda,  20 Mayıs 2019 Pazartesi günü, IPARD II Programı Altıncı Başvuru Çağrı İlanı kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Çan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Belma Türe, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin ve aralarında kooperatif başkanları ve muhtarların da bulunduğu çok sayıda üretici katılım sağladı.

Toplantıda TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, 6. Başvuru Çağrı Döneminde destek verilecek, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)” sektörü ve 5. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında hali hazırda başvuru kabul işlemleri devam eden “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)” ile “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)” hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. Soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.
 
Toplantının ardından TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’ı makamında ziyaret ederek çağrı ilanı hakkında bilgi verdi.
 
TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü olarak, hayvan yetiştiriciliği (büyükbaş, küçükbaş, kanatlı), tarımsal ürünlerin işlenmesi (süt, et, su ürünleri, sebze meyve) ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi (tıbbi aromatik, süs bitkisi, fide fidan yetiştiriciliği, mantarcılık, arıcılık, zanaatkarlık, yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji) ile ilgili her türlü yatırım fikirleriniz için İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz.