Çanakkale İl Koordinatörlüğü

İl Ekonomik Toplantısında TKDK Destekleri Anlatıldı


2019 Yılı I. İl Ekonomik Toplantısı Vali Orhan TAVLI başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlendi.

Çanakkale’nin ekonomik potansiyelini değerlendirmek, devam eden önemli yatırımlarla istihdam ve desteklemeler konularında kamu, özel sektör, üniversite, oda, borsa ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle istişarede bulunarak topyekûn kalkınmanın sağlanması amacıyla düzenlenen toplantıda, Çanakkale’deki tarım destekleri ve yatırımları görüşüldü.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender toplantıda yaptığı sunumda, TKDK tarafından Çanakkale’ye sağlanan hibe destekleri ve 5. Başvuru Çağrı Dönemine ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Aynı zamanda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Mehmet Gölcük, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale Yatırım Destek Yatırım Ofisi Koordinatörü Recai Başaran ve Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız tarafından da katılımcılara bilgi verildi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, “Çanakkale İlimizde enerji, sağlık, ulaşım, eğitim ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde pek çok proje 2019 yılında da devam ediyor. Kamu, özel sektör olarak sanayi, ticaret, tarım, turizm sektör ve alt sektörleri ile aktif işgücümüzü işyerleri ile buluşturma ve yeni iş alanları açma yönünde gayretle çalışmamız gerekiyor” dedi. Vali Orhan Tavlı, kalkınmaya ve gelişmeye, özel sektör yatırımcılarımız, üreticilerimiz, ihracatçılarımız, esnaflarımız ve istihdama katkı veren tüm kesimlerimizle, güçlü Türkiye ve İlimiz bağlamında; işvereni ve işçisiyle kalkınmaya odaklanmamız ve İlimiz potansiyelinin her alanında kullanılması için herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kaymakamlar, yerel yönetim temsilcileri, işadamları, oda ve meslek kuruluş temsilcileriyle Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerinin katıldığı İl Ekonomik Toplantısı, görüş, öneri, soru ve cevaplarla son buldu.  












Cimer