Çanakkale İl Koordinatörlüğü

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI’NDA 5. ÇAĞRI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliği ile Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda, 13 Mart 2019 Çarşamba günü, IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıya, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Akgül, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili İbrahim Gölcük, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri ve aralarında Ticaret Borsası üyeleri, kooperatif ve birlik başkanları ve köy muhtarlarının da bulunduğu üreticiler katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Akgül yaptı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna işbirliklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akgül, iş dünyası temsilcileri olarak TKDK tarafından sağlanan destekleri çok önemsediklerini ve Çanakkale’deki yatırımcıların bu hibelerden daha fazla yararlanması gerektiğini belirterek  “Bu desteklerle hayata geçirilecek olan projeler, Çanakkale ekonomisinin canlanmasına, bölgemizin kalkınmasına sebep olacak, Ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlayacak, aynı zamanda istihdam sayısını artıracaktır.” dedi.
 
Cahit Akgül’ün ardından konuşmasını gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili İbrahim Gölcük ise TKDK ve Ticaret Borsasının bu faydalı toplantıyı düzenlemesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesinin önemini vurguladı.
 
Açılış konuşmalarının ardından TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, İl Koordinatörlüğünce yürütülen faaliyetler ve 5. Başvuru Çağrı Döneminde destek verilecek, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.
 
TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü olarak şu ana kadar 124 milyon TL’lik toplam 263 adet yatırıma yaklaşık 61 Milyon TL destek verdiklerini belirten İskender, “TKDK olarak, bu dönem destek vereceğimiz hayvan yetiştiriciliğine yönelik büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı tesisleri ile süt, et, su ürünleri ve meyve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması konuları ile ilgili her türlü yatırım fikirleriniz için TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz” dedi. İskender, bu iki destek programının yanında, Kurumun destek vermiş olduğu Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) sektörü ile ilgili program çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde bu sektörle ilgili desteklere de devam edileceğini belirtti. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.