Çanakkale İl Koordinatörlüğü

BAKAN PAKDEMİRLİ, TARIM VE ORMAN SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI


Çanakkale’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Biga ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda protokolün selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Bakan Pakdemirli, 2019 yılı Ocak ve Şubat ayları tarımsal desteklemeyle ilgili verileri aktardı. Konuşmasının tarımsal desteklerle ilgi kısmında 42 ilde yer alan TKDK tarafından verilen hibelerden Çanakkale’nin de istifade etmesi gerektiğine değindi. Ayrıca, TKDK tarafından hayvan yetiştiriciliği (büyükbaş, küçükbaş, kanatlı) ve tarımsal ürünlerin işlenmesi(süt, et, su ürünleri, meyve sebze) kapsamındaki başvurular için %40-70 arasında hibe verildiğini ve daha fazla proje alınması, yatırımcılara kolaylık sağlanması ve ödemelerin etkin yapılmasına vurgu yaparak, tüm yatırımcılara ulaşmanın önemli olduğunu söyledi.

Toplantının ardından protokol üyeleri TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğünün de aralarında bulunduğu, desteklenen ürünlerin yer aldığı stantları ziyaret etti.

Toplantıya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, daire müdürleri, STK temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.








Cimer