Çanakkale İl Koordinatörlüğü

LAPSEKİ’DE 5. ÇAĞRI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından, Lapseki Kaymakamlığı himayesinde, Lapseki Hükûmet Konağı Toplantı Salonu’nda, 28 Şubat 2019 Perşembe günü, IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıya, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Latif Candan, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim ve aralarında kooperatif başkanları ve köy muhtarlarının da bulunduğu çok sayıda üretici ve firma sahibi katılım sağladı.
 
Toplantının açılış konuşmasını Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin yaptı. Şahin, Lapseki’nin tarımsal üretimi ve tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik faaliyetler bakımından büyük bir potansiyelinin bulunduğunu belirtti. Yapımı devam eden Çanakkale 1915 köprüsünün tamamlanmasıyla ilçenin çekim merkezi haline geleceği ve Lapseki’nin bu alandaki potansiyelini kullanarak, özellikle marka ürünler üreterek ilçenin tarımsal gelirinin arttırılması için TKDK desteklerinden daha fazla yararlanması gerektiğini vurguladı.
 
Toplantıda sunum gerçekleştiren TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender ise toplantıda, 5. Başvuru Çağrı Döneminde destek verilecek, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. İskender, “TKDK olarak, bu dönem destek vereceğimiz hayvan yetiştiriciliğine yönelik büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı tesisleri ile süt, et, su ürünleri ve meyve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması konuları ile ilgili her türlü yatırım fikirleriniz için TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz” dedi. İskender, bu iki destek programının yanında, Kurumun destek vermiş olduğu Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) sektörü ile ilgili program çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde bu sektörle ilgili desteklere de devam edileceğini belirtti. Soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.