Çanakkale İl Koordinatörlüğü

AYVACIK ASSOS YEREL EYLEM GRUBU ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ



Ülkemizin kırsal alanlarda kalkınması için çok önemli bir araç olan IPARD programı Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması (LEADER) tedbirinin ilimizdeki potansiyel faydalanıcısı konumunda olan Ayvacık Assos Yerel Eylem Grubunun daveti üzerine, Ayvacık Belediyesi Konferans Salonunda, yerel eylem grubu üyelerine TKDK desteklemeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, TKDK İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından 5. Başvuru Çağrı Döneminde destek verilen, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi.

* * *

2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle kurulan Ayvacık Assos Yerel Eylem Grubu (YEG), Ayvacık İlçesi, köyleri ve Küçükkuyu Beldesini kapsayan kırsal alanda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörü bir araya getirerek yerel kalkınma odaklı faaliyetler gerçekleştirmekte ve Yerel Kalkınma Stratejisini, TKDK destekleri ile başarı bir şekilde uygulamayı ve yörede kırsal kalkınmanın en önemli aktörü haline gelmeyi amaçlamaktadır. Bu kalkınma stratejisi kapsamında  TKDK tarafından desteklenecek projeler aracılığıyla bölgede planlı ve düzenli bir kalkınma başlaması, İlimiz özelinde ve  Türkiye genelinde proje bazlı sistemli kalkınmanın en iyi örneklerinden biri olması planlanmaktadır.