Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TKDK GENEL KOORDİNASYON TOPLANTISI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Koordinasyon Toplantısı, Merkez Dursun Çolak Toplantı Salonunda yapıldı.  TKDK Başkanı Hakan Kalender’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Merkez ve 42 İl Koordinatörleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TKDK Başkanı Kalender, mevcut çalışmaların gözden geçirilerek sorunlara yönelik çözümlerin ortaya konması gerektiğini vurguladı. Yeni yönetim sisteminde kendilerini önemli çalışmaların beklediğine dikkat çeken Kalender, kırsal kalkınma ve Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamak adına daha yoğun çalışılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirmek için TKDK olarak 42 ilde yoğun bir tempoyla çalıştıklarını dile getiren Kalender, Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin tarımda uzun vadeli planlama ve sürdürülebilir büyümeye verdiği önem çerçevesinde IPARD hibelerini daha çok yatırımcıya ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yapılacak tanıtım faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini isteyen Kalender, önceliğin daima yatırımcıdan yana olması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda her bir İl Koordinatörü söz alarak görüşlerini dile getirdi. Toplantının sonunda merkez birimlerce hazırlanan sunumlar yapıldı.