Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TEVFİKİYE KÖYÜNE CAN SULARI GELİYOR


Merkeze bağlı Tevfikiye Köyünde, 2018 Troya Yılı çalışmaları kapsamında 1 Ağustos Çarşamba günü Çanakkale Valiliği ve OPET tarafından imzalanan protokol ile turizmdeki hizmet kalitesinin artırılması ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Tevfikiye Köy halkına hibe ve kredi destekleriyle ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, TKDK tarafından hali hazırda yürütülen faaliyetler ve önümüzdeki dönemde desteklenecek sektörlerle ilgili bilgi verdi.

Toplantıda İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Barış Alural, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hilmi Ercan, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Çalışkan söz aldılar ve devlet destekleri ile ilgili bilgilendirmede bulundular. Toplantıya OPET Petrolcülük A.Ş. Sosyal Sorumluluk Projeleri Çanakkale saha sorumlusu Fatma Hacıalioğlu da eşlik etti.

Bilgilendirme önümüzdeki dönemde yapılacak ortak faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulması ve köy halkının sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.