Çanakkale İl Koordinatörlüğü

KIRSAL KALKINMA DERGİSİ 12. SAYISI YAYINDA


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yayınlarından Kırsal Kalkınma dergisi 12. sayısı çıktı.
"Kanatlı sektörü" kapak başlığıyla yayımlanan dergide, Türkiye'de kanatlı eti üretimi ve ihracatı, Türkiye'nin tavuk eti üretiminde dünyadaki potansiyeli, sektöre verilen destekler, kanatlı etinin halk sağlığı açısından önemi ve Türkiye'de kanatlı eti tüketimindeki mevcut durumun detaylarına ışık tutuldu.

TKDK gündeminden ise, bugüne kadar hibe verilen sektörlere ilişkin proje sayıları, projelerin hibe miktarları ve toplam yatırım tutarları ile IPARD II 3. Çağrı İlanı Tanıtım Programı, TKDK Başkanlığına Hakan Kalender'in görevlendirilmesi, kadın girişimcilere verilen hibeler, TKDK ve Hitit Üniversitesi iş birliği, IPARD projelerinin ücretsiz hazırlanabilmesi için üretici örgütleriyle imzalanan protokoller ve Ulusal Kırsal Ağ haberlerine yer verildi.  Ayrıca, Çorum, Konya, Denizli, Şanlıurfa, Nevşehir ve Samsun'da TKDK hibeleriyle projelerini yatırıma dönüştüren girişimcilerin öyküleri anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçilerle buluşması, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Başdanışmanı Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın Türk kanatlı eti sektörüne ilişkin değerlendirmeleri, Türkiye'de soğuk hava depoculuğu ve tüm boyutlarıyla çörek otu aktarıldı.

Gezi sayfasında ise, "2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu"nun tarihi, sosyolojik, kültürel, mimari ve doğal özellikleri paylaşıldı.

Türkçe-İngilizce 3 aylık sürelerle yayımlanan ve online olarak da okunabilen dergi, TKDK Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Ünitesi tarafından hazırlanıyor.

Dergiyi okumak için