Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TKDK 1198 KADIN GİRİŞİMCİYE HİBE VERDİ


TKDK, bugüne kadar kırsal alanlarda yatırım yapan 1198 kadın girişimciye yaklaşık 510 milyon lira hibe verdi. IPARD Programı kapsamındaki 42 ilin kadın girişimcilerinden, çeşitli sektörlere ilişkin toplam yatırım tutarı 1 milyar 60 milyon lira değerinde projeler sunuldu. TKDK, yatırımların tamamlanmasıyla kadın girişimcilere yaklaşık 510 milyon lira hibe ödedi.

En fazla hibe Ankara’daki kadın girişimcilere

İller bazında incelendiğinde, TKDK’nın hibe verdiği en fazla sayıda kadın girişimci projesi Samsun’da bulunuyor, Samsun’dan 68 kadın yatırımcı hibe aldı. Samsun’u 67 projeyle Ankara, 65 projeyle de Amasya takip ederek ilk 3 sırayı paylaştı. Bu projeler için Ankara’ya 56 milyon 372 bin lira, Samsun’a 20 milyon 860 bin lira, Amasya’ya ise 8 milyon 144 bin lira hibe ödendi.

10 projeden 1’i kadın yatırımcılara ait

TKDK, kuruluşundan bugüne kadar toplam 11 bin 534 projeye hibe ödedi. Kurum tarafından hibe verilen her 10 proje sahibinden 1’ini kadın yatırımcılar oluşturuyor. Kadınların mesleki kapasitelerinin yükseltilerek ekonomik yaşama daha fazla katılması ve kadın istihdamının arttırılması amacıyla, projelerin değerlendirilme sürecinde kadın girişimcilere ilave puan verilerek pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Hibe kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 şehir bulunuyor.