Çanakkale İl Koordinatörlüğü

11. Çağrı Dönemi Sözleşmeleri İmzalanmaya Başlandı.


11. ÇAĞRI DÖNEMİ SÖZLEŞMELERİ İMZALANMAYA BAŞLANDI

30 Eylül- 8 Kasım tarihleri arasında proje başvurularının yapıldığı 11. Çağrı Dönemi’nin Birinci Grup Sözleşmeleri 10 Aralık 2013 tarihinde imzalandı.
11. Çağrı Döneminde Çanakkale İl Koordinatörlüğü’ne; Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi kapsamındaki arıcılık ve tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliğiyle ilgili toplam 162 proje, süt ve et üretimiyle ilgili toplam 10 proje, işleme sektörü kapsamındaki süt ürünlerinin, et ürünlerinin ve meyve-sebzelerin işlenmesiyle ilgili toplam 4 proje, kırsal turizm alanında 2 proje olmak üzere toplamda 178 proje başvurusu yapılmıştı.
Proje incelemeleri devam ederken, incelemesi tamamlanan ve sözleşme imzalamaya hak kazanan 28 projenin sözleşmesi imzalandı.
11. Çağrı Dönemi Birinci Grupta sözleşmesi imzalanan Tekinler Süt Ürünleri Gıda Tarım Hayvancılık Turizm İnşaat Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında hazırladığı modernizasyon projesi “Her İçimde Daha Zinde” adını taşıyor. Yatırım tamamlandığında işletme toplam 216.175,50 TL hibe desteği alacak.
11. Çağrı Dönemi Birinci Grupta sözleşmesi imzalanan arıcılık, kırmızıbiber, kekik, sarımsak gibi çeşitli bitkilerin üretimini içeren 27 proje tamamlandığında toplamda yaklaşık 1 milyon TL’lik hibe desteği alacak. Makine-ekipman alımını içeren bu projelerde başvuru sahipleri en çok bu bitkilerin üretimi için gerekli olan traktör, pulluk, diskaro, dip patlatan, rotovator, kültivatör, ekim makinesi, tırmık makinesi, traktör, römork gibi makine ekipmanları talep ediyor.