Çanakkale İl Koordinatörlüğü

Kurumumuz ilk yatırımcı gezisini Hamdibey Süt İşleme Tesisine gerçekleştirmiştir.


Kurumumuz Çanakkaleli yatırımcıların, hibe desteği alan işletmeleri yakından görmesini ve destekler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla ilk yatırımcı gezisini gerçekleştirmiştir.

16 Haziran günü yaptığımız ilk yatırımcı gezisinin adresi;  Yenice ilçemizdeki 3 milyon 500 bin TL proje tutarındaki Hamdibey Süt İşleme Tesisiydi. 9. Başvuru Çağrı Döneminde kuruma proje sunarak hibe desteği almaya kazanan Hamdibey Süt İşleme Tesisi; yatırımını tamamlamasının ardından kapılarını yatımcılara açtı.


Gezide; çeşitli kurumlardan temsilciler, ticaret odaları ve borsa temsilcileri ile kurumun hibe desteklerinden yararlanmak isteyen yatırımcılar yer aldı. Tesisi gezen katılımcılar hem kurumumuzun destekleri hem de tesisin özellikleri hakkında detaylı bilgi aldı.


İşletmenin ortaklarından Cahit Yıldırım yatırımcılara tesisin kısa hikayesini anlatırken; TKDK çalışanlarının her aşamada kendilerine destek olduğunu, doğru bir proje hazırlandığı takdirde hibe desteği almanın zor olmadığını söyledi. Ayrıca proje kapsamında kendilerinin yaklaşık 1 milyon 800 bin TL hibe desteği almaya hak kazandıklarını ve herkesin bu desteklerden yararlanması gerektiğini ifade etti.  



Kurumumuzun ilk yatırımcı gezisine katılım sağlayan tüm yatırımcılarımıza, kurum temsilcilerine ve tesisin kapılarını açarak bizleri misafir eden Hamdibey A.Ş.'nin değerli ortaklarına teşekkür ederiz.
Cimer