Çanakkale İl Koordinatörlüğü

ÇANAKKALE, TKDK’NIN HİBE DESTEKLERİYLE BÜYÜYOR…Haziran ayında üç büyük proje için daha hibe sözleşmesi imzalandı.



Çanakkale İl Koordinatörlüğü/11.06.2014- Çanakkale’nin hibe destek merkezi TKDK, üç büyük yatırıma daha imza attı. Şimdiye kadar birçok sektöre destek veren kurumumuz; haziran ayında ikisi tavukhane biri de kesimhane yatırımı olmak üzere toplam üç önemli proje için aynı gün hibe sözleşmesi imzaladı. Sözleşme imzalayan proje sahipleri yatırımlarını tamamladığında toplam yatırımlarının %50’sini karşılıksız hibe desteği olarak alacak.


Levent İrez Tavukhane Projesi
11.Çağrıda TKDK’ya proje sunan Levent İrez; Biga’nın Çeşmealtı köyünde, dönemde 50.000 tavuk kapasitesine sahip tavukhane kurmayı planlıyor. Levent Bey bu yatırımı ile yılda 630 ton üretim kapasitesine ulaşarak Çanakkale ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Yatırımın tamamlanmasıyla yaklaşık 570 bin TL hibe desteği alacak proje, 2015’in başında faaliyete geçecek.
Gündoğdu Kesimhane Projesi
Proje sahibi Melih Gündoğdu yeni yatırımı tamamlandığında, hâlihazırda belediyeden kiralayarak işlettiği eski kesimhanesini kapatarak, modern bir kesimhanede ticari faaliyetlerine devam edecek. Çanakkale’nin Ezine ilçesine yapılacak olan yatırım, günde 49 büyükbaş, 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak. Faaliyete geçtiğinde Çanakkale’nin AB standartlarını sağlayan ender kesimhanelerinden biri olacak tesis; yaklaşık 500 bin TL hibe alacak.
Özceylan Tavukhane Projesi
Çanakkale’nin tavukçuluk destekleri kapsamında desteklerden yararlanamaya hak kazanan üçüncü tavuk projesi olarak adını yazdıran Özceylan Tavukhanesi, dönemde 50.000 tavuk kapasitesine sahip bir işletme olacak. Yılda 630 ton tavuk üretilecek tesis 560 bin TL hibe desteğinden yararlanacak.
Törende konuşan İl Koordinatörümüz Ümit Ortan, “TKDK destekleri, mevzuat gereği kapatılacak olan eski kesimhaneler açısından bulunmaz bir nimet. Mevzuattaki standartları sağlamayan kesimhane işletmeleri, hibe desteklerinden yararlanarak AB standartlarında bir tesise kavuşabilirler” diye konuştu. Yatırımcılara gösterdikleri gayretten ötürü teşekkür eden Ortan; tüm Çanakkaleli yatırımcıları temmuz ayında çıkılması planlanan yeni başvuru kabul döneminde TKDK’ya proje sunmaya çağırdı.