Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TARIM ORMAN ŞURASI TAMAMLANDI


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tarım orman sektörünün 5 yılını planlayan ve gelecek 25 yılına ışık tutacak “Tarım Orman Şurası”nın sonuç bildirgesini açıkladı.

Erdoğan, ortak akıl buluşması temasıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kapanış programında yaptığı konuşmada,  şura boyunca Türk tarımı ve ormancılığı ile ilgili son derece verimli, kapsamlı tartışmalar yapıldığını, sektörün tüm paydaşlarının görüşlerini, eleştirilerini ve geleceğe dair önerilerini özgür bir şekilde ifade imkânı bulduğunu söyledi.

Şuradaki 21 ayrı çalışma grubunda bitkisel üretimden hayvan sağlığına, desteklemeden gıda güvenliğine, orman hukukundan balıkçılık ürünlerine, tarımda teknolojik dönüşüme kadar çok geniş bir yelpazede kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerin belirlendiğini belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak Türk tarımını geliştirecek, Türk çiftçisinin güçlendirecek tüm kararların yakından takipçisi olacağını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise, bundan sonraki ilk 2 aylık süreçte yol haritasının belirleneceğini dile getirdi.

Yol haritasının belirlenmesinin ardından uygulama aşamasında, mevzuat, bütçe, zaman, insan kaynağı ve etkin iş birliği kıstaslarını dikkate alacaklarına işaret eden Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Bir eylem planı ortaya koyacağız. Böylece başta çiftçilerimiz olmak üzere, önümüzdeki çeyrek asrın yol haritasını birlikte çizmiş olacağız. Şuranın takip sürecini ciddiyetle yöneterek, çıkacak olan eylem planının uygulanması konusunda yasal veya kamusal her türlü tedbiri alacağız.”

Şura kararlarının yayımlandığı bildirgeye, Bakanlığın resmi web sitesindeki  https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/4207/3-Tarim-Orman-Surasi-Sonuc-Bildirgesi bağlantısından ulaşılabilmektedir.