Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TKDK BAŞKANI KALENDER'DEN ERZURUM VE AĞRI’YA ÇALIŞMA ZİYARETİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Hakan Kalender Erzurum ve Ağrı’da çalışma ziyaretleri gerçekleştirdi.
 
Kalender, ziyaretler kapsamında ilk olarak Erzurum’un İspir ilçesinde düzenlenen tarihi panayıra katılarak IPARD hibeleri hakkında bilgilendirme yaptı.
 
İspir’de IPARD kapsamındaki desteklerden faydalanan başarılı yatırımcı İlhan Efe’ye ait İspir’in yerel ürünleri üreten ve 25 farklı şehre satışını yapan tesisi ziyaret eden Kalender, böyle bir tesisin bölge ekonomisine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Erzurum’daki çalışma ziyaretleri sonrası Ağrı’ya geçen Kalender, burada son dönemde IPARD kapsamında proje sayısını artıran Ağrı İl Koordinatörlüğü çalışanlarıyla bir araya gelerek bölgede yapılan çalışmalar ve Kurumun hedeflerini değerlendirdi.
 
Toplantı sonrası İl Koordinatörlüğünden ayrılan Kalender, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde IPARD kapsamında desteklenen Cevan ve Aydın Süt Çiftliklerini ziyaret etti. Ziyarette tesis hakkında değerlendirmede bulanan Kalender, “IPARD kapsamında TKDK olarak desteklediğimiz bu tesis, Ağrı’nın ve bölgenin en modern süt çiftliklerinden birisidir.” dedi.