Çanakkale İl Koordinatörlüğü

ÇANAKKALE’DE 2. TARIM FUARI


Bu yıl 2. si yapılan Çanakkale Tarım Fuarı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. 2-5 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan tarım fuarında, tarımsal destekler, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sera teknolojileri, su ve sulama teknolojileri, gübreler, zirai ilaçlar, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, çiçekçilik ile ilgili konularda açılan stantlarda tanıtımlar yapıldı. 
    
Fuar kapsamında tarımsal bilgilerin ve yeni tarım teknolojilerinin görüşüldüğü paneller, yarışmalar ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Fuara, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cahit İleri, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Akgül, kooperatif başkanları, tarım firmaları temsilcileri ve çiftçiler katıldılar.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Tarımda Fark Yaratan Etkinlikler Ödül Töreni gerçekleştirildi ve tarım sektörüne katkıda bulunan kurum, firma ve STK başkanları ödüllendirildi.
 
Panelde İl Koordinatörlüğü uzmanlarımızdan Zafer Güngör katılımcılara TKDK hibeleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Fuar boyunca TKDK standında görev alan İl Koordinatörlüğü uzmanları, katılımcılara çağrı süresi içerisinde olduğumuz ve 5. Başvuru Çağrı Döneminde destek verilen Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) hakkında; ayrıca destek verdiğimiz bir diğer başlık olan Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)  hakkında bilgiler vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. Fuar süresi içerisinde fuara katılım sağlayan potansiyel başvuru sahipleri, odalar, birlikler ve diğer STK’lar ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Standımız kurum il müdürleri, firmalar, oda başkanları ve diğer katılımcılar tarafından 3 gün boyunca ziyaret edildi.