Çanakkale İl Koordinatörlüğü

TARIMDA KALKINMA TÜRKİYE İSTİŞARE TOPLANTISI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Hakan Kalender, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Adana’da düzenlenen “Tarımda Kalkınma Türkiye İstişare Toplantısı - Millileştirme Oturumu”na panelist olarak katıldı.  

Kalender, gazeteci Şeref Oğuz moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda TKDK’nın çalışmaları ve IPARD hibeleri hakkında bilgiler verdi.

Rekabetçilik ve sürdürülebilirliğin önemine değinen TKDK Başkanı Kalender, “Tarım ve gıda sektörünün rekabetçi ve sürdürülebilir olması hem millileşme hem de kalkınma anlamında önemlidir. Tarım ve gıda sektörü son yüzyılda küresel ticarete daha fazla konu olmuş, bu da rekabetçiliği ön plana çıkarmıştır. Bu kapsamda TKDK olarak IPARD programı çerçevesinde rekabetçi ve sürdürülebilir tarımsal işletmelerin oluşmasını destekliyoruz.” dedi.

Cumhuriyet döneminden günümüze tarımsal kalkınmanın yoğun olduğu dönemlere dikkat çeken Kalender, son 15 yılda tarımda finansman olanaklarının artması,  ulaşım ağının gelişmesiyle pazarlama kanallarının güçlenmesi, kırsal kalkınma destekleri gibi önemli çalışmaların tarım sektörünün gelişmesine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Soru cevap bölümüyle sona eren toplantıya, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları, MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Yaşar Sekizkardeş, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.