Çanakkale İl Koordinatörlüğü

SOĞUK HAVA DEPOLARI İÇİN İMZALAR ATILDI




TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü ile Yenice Meyve Ticaret Limited Şirketi arasında yeni bir soğuk hava deposu kurulmasına ilişin hibe destek sözleşmesi imzalandı. Ekim 2017 tarihinde IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanı döneminde Lapseki ilçesi Şahinli Köyü’ne soğuk hava deposu kurulumu için sunulan projede işletme 9.277 metreküplük kapasiteye sahip. 5.103.367 TL bütçeye sahip yatırım tamamlandığında verilecek hibe tutarı 2.229.827 TL olacak.

IPARD I dönemi 13. Başvuru Çağrı Döneminde TKDK desteği ile kurulan Çanakkale 17 Meyvecilik şirketinin Merkez ilçe yapıldak bölgesinde yer alan soğuk hava deposuna boylama ve paketleme hatlarına ilişkin modernizasyon projesi hibe destek sözleşmesi imzalandı. Ekim 2017 tarihinde IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sunulan makine ekipman alım projesi 1.237.312 TL lik yatırım bütçesine sahip olup yatırım tamamlandığında 525.617 TL hibe desteği ile sağlanacak.

Bölgede meyve-sebze üreticilerinin hasat sonrasına kayıplarını önleyen ve çiftçilerin pazarlama gücünü arttırarak ekonomiye katkı sağlayan yatırımlar TKDK destekleri ile hayat bulmaya devam ediyor.

IPARD Destekleri için yatırımcılar TKDK Çanakkale il koordinatörlüğüne davet edilmektedir.