Çanakkale İl Koordinatörlüğü

Bayramiç’te Kooperatif Üyeleri ve Çiftçilerle Yeniden Bir Aradaydık



02.08.2017 tarihinde Çanakkale Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu’nda Kooperatif üyeleri ve köy halkı ile bir araya gelindi. Toplantıda IPARD II hibeleri ile yeni tesislerin kurulumun yapılabileceği, gerekiyorsa mevcut işletmelerin şartları sağladığı takdirde yenilenebilir enerji yatırımlarından da yararlanabileceği anlatıldı.

Elması ve “Bayramiç Beyazı” ile meşhur olan ilçede daha önce faaliyet gösteren soğuk hava depolarının ilçe için yeterli kapasitede olmadığı ve IPARD II hibeleri ile yeni bir soğuk hava deposu daha yapılabileceği gibi, mevcutta bulunan maksimum 10 000 metreküplük bir soğuk hava deposu için de modernizasyon ve enerji tesisi kurulumunda IPARD II hibelerinin kullanılabileceğinin altı çizildi.
 
IPARD II’ nin sağlamış olduğu %50 hibe oranı ve % 18’ lik KDV muafiyeti ile on altı farklı sektörde yatırımların çok daha kolay yapılabileceği vurgulandı. Mevcut kooperatifler, süt toplama merkezi, soğuk hava deposu ve diğer IPARD hibeleri hakkında bilgi sahibi oldular. Toplantı kooperatif üyelerinin ve köy halkının soruları cevaplandırılarak sona erdi.