Çanakkale İl Koordinatörlüğü

Ulusal Peynir Çalıştayı ve Ortak Akıl Toplantısı Düzenlendi


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde, Çanakkale İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve sektörün paydaş kurumlarının işbirliği ile 4-6 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale Kolin Otel'de "Ulusal Peynir Çalıştayı" ve Halk Bahçesinde "Peynir Tadım Etkinlikleri "düzenlendi.
 
Çalıştayın açılış toplantısına; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet DANİŞ, Çanakkale Valisi Sayın Orhan TAVLI, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Yücel ACER, çok sayıda bürokrat ve üreticiler katıldı. İl Koordinatörlüğü personelimiz de açılış toplantısına eksiksiz katılım sağladı.
 
Açılış toplantısının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK ve protokol, Halk Bahçesinde Peynir Tadım etkinliklerine katılıp standları ziyaret ettiler.

Çalıştayın ilk gününde öğleden sonra ise Çanakkale İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı gerçekleştirildi. Bakan ÇELİK’in başkanlığında gerçekleştirilen, sektörün temel sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesinin amaçlandığı toplantıda TKDK Başkanı Sayın Ahmet ANTALYALI da yer alarak kurumumuzla ilgili konularda sektör paydaşlarına bilgilendirme yaptı.

Kolin Otel’de 2 gün boyunca 4 farklı grupta gerçekleşen ve İl Koordinatör Vekilimiz Sayın Cem AKŞİT’in de yer alarak katkı sunduğu çalıştayda; sektör sorunlarına getirilen çözüm önerileri için Bakanlık Strateji ve Eylem Planlarının hazırlanması, markalaşma, pazarlama, coğrafi işaret konuları hakkında uygulanan politikalar ve desteklemeler, peynir üretim teknolojisi, peynir kalitesi ve standardı ile ilgili sorunlar ele alındı. 















Cimer