Çanakkale İl Koordinatörlüğü

BU OTELİN OKSİJENİ KAZDAĞLARI’NDAN, HİBE DESTEĞİ İSE TKDK’DAN


 


BU OTELİN OKSİJENİ KAZDAĞLARI’NDAN, HİBE DESTEĞİ İSE TKDK’DAN
2015 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü’ne proje sunarak hibe desteğinden yararlanmaya hak kazan Hilal Koç; Kaz Dağları’nda yapımına başladıkları Hilal Doğa Evleri projesinin tamamlanması için gün sayıyor.
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler Köyü’nde, Kaz Dağları’nın eşsiz temiz havası ve çam ağaçlarıyla iç içe olan bir konaklama tesisi yapmak için kolları sıvayan Koç, genç girişimcilere örnek oldu.



Genç girişimciye TKDK dopingi
1993 yılında Trabzon’da doğan ve halen İstanbul Beykent Üniversite’nde Turizm İşletme Bölümü’nde öğrenci olan Hilal Koç:” Babamın geçmiş yıllarda Çanakkale’de Termal otelcilik sektörüne girmesiyle benim de sektöre olan ilgim arttı. Bu ilginin sonucu TKDK’nın kırsal alanlardaki yatırımlara verdiği destekleri öğrendik. Böylelikle, genç bir bayan olarak babamın teşvikleri ve TKDK’nın desteği ile profesyonel iş hayatına ilk adımımı attım. Şu an TKDK’ya sunarak destek almaya hak kazandığımız projemizde yatırım faaliyetlerimizi tamamlamak üzereyiz. Gelen misafirlerimiz için bay ve bayan ayrı olmak üzere 2 adet türk hamamı, 4 adet aile havuzu, restaurant, cafe ve yürüyüş parkurları hazırlıyoruz. İnşallah projemiz tamamlandığında doğayla iç içe olan çam kokulu ahşap bungalov evlerimizde misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. Projemizin toplam yatırım tutarı 1 milyon 448 bin TL’dir. İlk taksit ödemesi olarak 490 bin TL hibe ödemesini TKDK’dan aldık. Tamamladığımızda ise TKDK’nın bize vereceği toplam hibe desteği ise yaklaşık 700 bin TL civarında olmuş olacak. ”dedi.

Misafirlerimize Kaz Dağları’nda eşsiz bir deneyim yaşatacağız
Kaz Dağları ‘nın yeryüzündeki sayılı cennetlerden bir tanesi olduğunu ifade eden genç girişimci: “Bulunduğumuz bölge sahip olduğu tarihi mirası, doğasının muhteşem güzelliği, bol oksijenli havası, eşsiz manzarası ve endemik bitkiler açısından zenginliğinin yanı sıra, bol su kaynaklarıyla da öne çıkmaktadır. Tesisimize gelen misafirlerimize Kaz Dağları’nın bizlere sağladığı zengin imkânlarla eşsiz bir deneyim yaşatmak istiyoruz.

TKDK ile çalışmak bizim için bir ayrıcalık
TKDK’nın insanların yatırım sürecinde yanında olan ve desteğini ciddi anlamda hissettiren bir kurum olduğunu söyleyen Koç:” Özellikle benim gibi genç yatırımcılara TKDK ile çalışmanın çok güzel bir ayrıcalık olduğunu belirtmek isterim. Bu süreçte ciddi bir desteği bilgili çalışma kadrosu ile bizlere seferber ettiler. Hem maddi hem de manevi olarak yanınızda bir destekçiniz olduğunu bilmek, girişimizi daha gayretli ve yılmadan devam ettirmenizde büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle verdikleri desteklerden ötürü hem rol modelim olan babama hem de TKDK’ya çok teşekkür ederim.” dedi.



Cimer