Çanakkale İl Koordinatörlüğü

Toplu açılış Töreni ve IPARD-II Lansman Toplantısı düzenlenmiştir.


İl Koordinatörlüğümüz 15 Ocak 2016 Cuma günü ÇTSO Kongre Merkezi’nde IPARD-I Yatırımları Toplu Açılış Töreni ve IPARD-II Lansman Toplantısı düzenlendi. Törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, il protokolü ve Çanakkaleli vatandaşlar katılım sağladı.

IPARD Programı kapsamında Çanakkale’ye kazandırılan 205 tesisin toplu açılışının yapıldığı törende konuşma yapan TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, IPARD Programı kapsamında Türkiye’ye kazandırılan yatırımlara değindi. İl Koordinatörü Ortan: “Çanakkale’de 2013 yılından itibaren toplam yatırım tutarı 89 milyon 700 bin lira olan 231 proje sahibi ile hibe sözleşmesi imzaladık. Bugüne kadar yatırımlarını tamamlayan 205 proje sahibine toplam 27 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik. Diğer projelerimiz de tamamlandığında, Çanakkale’ye 40 milyon lirayı aşan bir hibe ödemesi gerçekleştirmiş olacağız” dedi. IPARD Programı ile Çanakkale’ye çok özel yatırımlar kazandırdıklarını belirten Ortan; TKDK’nın dinamik kadrosundan aldığı gücü, çözüm odaklı hizmet anlayışıyla birleştirdiğini ve kamudaki hizmet standardını yükseğe taşıdığını ifade etti.

Konuşmasında IPARD-II Programını da tanıtan İl Koordinatörü Ortan, 18 Aralık’ta çıkılan çağrı ilanı ile yeni dönemin başladığını ve IPARD-II programı çerçevesinde 801 milyon Euro AB katkısı ve 267 milyon Euro Türkiye Cumhuriyeti katkısı olmak üzere toplam 1 milyar 68 milyon Euro'nun hibe desteği olarak kullanılmasını sağlayacaklarını söyledi. Ortan, yatırımcılara ve söz konusu yatırımların hayata geçmesinde TKDK’ya destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve Vali Hamza Erkal konuşmalarında TKDK’nın kazandırdığı yatırımların önemine vurgu yaparak IPARD Programından destek alarak Çanakkale’ye yatırım yapan girişimcileri ve kurum çalışanlarını tebrik ettiler.

Törende, protokol konuşmalarının ardından destek verilen yatırımların açılışı gerçekleştirildi ve yatırımcılara temsili hibe çekleri takdim edildi.