Çanakkale İl Koordinatörlüğü

“TARIMDA KADIN EMEĞİ ZİRVESİ” SONA ERDİ


arım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 6 Mart’ta Ankara’da başlatılan "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi" sona erdi.

Zirvenin 3. günü IPARD Programı ve Kadın başlıklı oturumla başladı. Oturumda, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birim Başkanı Murat Köse, Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ali Doğan, AB Türkiye Delegasyonu Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı Virve Vimpari, TKDK Proje İzleme ve Kontrol Koordinatörü İlhan Demirkan, mali programın detayları, kadın girişimcilerin IPARD’daki konumu ve çalışmalarına ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Kırsal&Agro Turizm ve Kadın Oturumu’nda, Orman Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman, TKDK Proje Yönetimi Koordinatörü Deniz Saklavcı, Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği Koordinatörü Sanem Erdil, IPARD Programı faydalanıcısı kadın girişimciler Fatma Aykılıç ve Gülin Kayhan, değerlendirmelerde bulundu.

Ata Tohumu: Gelenekten Geleceğe Oturumu’nda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mengen MYO Öğretim Görevlisi Berker Çiftçi, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Metin Türker, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Hasan Gezginç, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Sezgin Karadeniz, en yenilikçi start-up ödülünü kazanan gıda girişimcisi Aslı Zuluğ ve yerel tohum üreticisi Ayten Çöl, konuşma yaptı.

IPARD III Programı Tanıtımı konulu 4. ve 5. oturumlarda ise TKDK uzmanları tarafından desteklenecek sektörler, programa yeni dahil olan sektörler hakkında bilgi verdili ve katılımcıları soruları yanıtlandı.

Bugüne kadar 42 ilde uygulanan IPARD Programı, IPARD III Programı’nın başlamasıyla 81 ildeki girişimcilerle hibe desteklerini buluşturacak.

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın panelistlere ve stant açan yerel eylem grubu derneği kadınlarına çiçek takdim etti.

Antalyalı, Bakanlığa bağlı genel müdürlüklerin açtığı stantları da ziyaret ederek, zirveye katkıları için çalışanlara teşekkür etti.

Zirve, TKDK personeli ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen yerel eylem grubu derneği temsilcilerinin aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Cimer